Įdarytos bulvės

4 valgytojams susirandam:
4 dideles šviežias bulves
400 g kalakutienos ar kitokio neriebaus faršo
100-150 g fermentinio sūrio
1-2 porus
Procesas:
Bulves švariai nuplaunam ir, jeigu jaučiam poreikį ar nesam tikri dėl jų auginimo sąlygų, nuskutam. Pjaunam pusiau ir išskobiam vidų, palikdami vienodo storo sieneles ir dugną. Kokių aštuonių milimetrų. Bulvių „viduriai“ puikiai tiks sriubai, todėl neskubam jų išmest.
Įjungiam orkaitę – 200 laipsnių. Poro (jei nedideli, tai dviejų) baltąją dalį supjaustom pusžiedžiais, sūrį sutarkuojam. Faršą paskaninam druska ir pipirais (nepamirštam, kad sūris nuo žodžio sūru), sudedam ten likusius ingredientus, išmaišom.
Įdarą paskirstom bulvėms. Tikrai tilps, tik nesikuklinam, su dideliu kaupu prikraunam. Kiekvieną bulvės puselę suvyniojam į foliją (blizganti pusė, priminsiu, karštį atmuša, todėl ji turėtų būt viduj). Nei aliejaus, nei vandens, nei dar ko nors ten nepilam, kaip kartais daroma – sultis išskirs mėsa, to pakanka, kad bulvės nedžiūtų. Dėliojam į skardą ir kišam į orkaitę.
Po 45-50 minučių folijos „maišelius“ atidarom ir paliekam dar 15-20 minučių kaitintis, bulvių viršus turėtų lengvai paskrusti. Jei jaučiam poreikį, apibarstom sūriu ir kepam, kol apskrus. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą