Receptas iš delfi.lt (Copy-Paste): http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/kulinariniai-opusai-ka-galima-pagaminti-is-4-produktu.d?id=48042279, pasirode paprastas ir skanus, niam niam niam....
Omletas su pievagrybiais

Vienam valgytojui reiks:
gabalėlio sviesto
5-6 pievagrybių
2 kiaušinių
šaukšto grietinės
Procesas:
Supjaustom pievagrybius. Taip, kaip tinka ir patinka. Nedidelėj keptuvėj išlydom gabalėlį sviesto (aliejum keisti galima tik labai didelių nepriteklių šaldytuve atveju), sudedam grybus. Karts nuo karto pamaišydami kepam ant vidutinės kaitros 5-7 minutes, kol pievagrybiai pakeičia spalvą ir susmenga.
Kadangi keptuvė neatima viso dėmesio, labai tinkamas metas išplakt kiaušinius su druska, pipirais ir grietine, kuri suteikia omletui purumo ir standumo.
Pilam plakinį į keptuvę, sumažinam kaitrą, uždengiam dangčiu – šitaip nepaleisim karščio ir omletas keps ne tik iš apačios. Po 4-5 minučių apverčiam, leidžiam dar minutėlę kitą po dangčiu ant viryklės pabūt ir pusryčiai paruošti. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą